Településfejlesztési Koncepció és Integrált Településfejlesztési Stratégia

A mintegy tíz évvel ezelőtt elkészült fejlesztési koncepció és a 2008-ban elfogadott Integrált Városfejlesztési Stratégia felülvizsgálata és áttervezése egyrészt időszerű, szükséges és egyben fontos, a jövőt megalapozó feladatként jelentkezett. A megvalósított projekt keretében több háttértanulmány, felmérés készült, ami a most elfogadott ITS és TFK megalapozásául is szolgál.

Az Integrált Településfejlesztési Stratégia középtávon határozza meg a fejlesztési irányokat, súlypontokat, amelyek mentén a város és vonzáskörzete a 2014-20 tervezési időszakban fejlesztési projekteket dolgoz ki, majd valósít meg.

A projekt során a szakmai dokumentumok elkészítéséhez széles körű partnerség keretében gyűjtött információt is felhasználtunk, így közelítve ahhoz a célhoz, hogy a fejlesztési stratégiai irányok minél nagyobb mértékben illeszkedjenek mind az önkormányzat, mind a gazdasági szereplők, mind a civil társadalom elképzeléseihez. Összesen tíz rendezvényt, több interjút, kérdőíveket alkalmaztunk, hogy megismerhessük az érintett szereplők véleményét, fejlesztési elképzeléseit.

Ezen összetett tervezési feladat végén a Közgyűlés elfogadta a városfejlesztési dokumentumokat (Integrált Településfejlesztési Stratégia, Településfejlesztési Koncepció), amelyek ma már hivatalosan is a fejlesztések alapdokumentumaiként is szolgálnak.

 

A dokumentumokok itt tekinthetők meg:

Kaposvár- Integrált Településfejlesztési Stratégiája

Kaposvár- Településfejlesztési Koncepciója

Keresés

Eseménynaptár

Linkek