MEGJELENT a "KIV-AGY?" Kaposvári Innovációs Verseny középiskolásoknak felhívása

Kategória: Alapértelmezett

"KIV-AGY?"

Kaposvári Innovációs Verseny

2019.

 

A Kaposvári Városfejlesztési Nonprofit Kft. innovációs versenyt hirdet kaposvári középfokú nevelési-oktatási intézménybe járó nappali tagozatos diákok részére a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a Virágzó Kaposvár Helyi Akciócsoport Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiájának megvalósítását szolgáló TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00056 azonosítószámú „KIV-AGY Kaposvári Innovációs és Diákverseny és Oktatói elismerés” c. projekt részeként.

Mivel lehet pályázni?

Pályázni lehet elsősorban agrár-és élelmiszeripari, egészségügyi, műszaki, természettudományi, környezetvédelmi, informatikai, valamint matematikai területről bármilyen innovatív ötlettel. Szeretnénk hangsúlyozni, hogy nem tantárgyi versenyről van szó, hanem akár több tudományágat is átölelő pályamunkák benyújtására is lehetőséget biztosít a versenykiírás.

Miért hirdetünk innovációs versenyt?

A verseny célja a középfokú nevelési-oktatási intézményben tanuló fiatalok tudományos érdeklődésének felkeltése.  A verseny megszervezésével és a pályaművek elkészítéséhez nyújtott támogatással kívánjuk a fiatalokat motiválni innovatív ötletek kidolgozására, amelyek gyakorlati hasznosítása akár meglévő vállalkozások, cégek érdeklődését is felkeltheti. A verseny célja továbbá, hogy a résztvevők megismerjék a kutatás - fejlesztés alapjait, módszereit. Hosszútávon pedig célunk, a résztvevők ösztönzése tanulmányaik minél magasabb szintű folytatására, amely elvezet ahhoz, hogy választott területük innovatív szakembereivé, ill. a jövő kutatóivá válhassanak.

Kik vehetnek részt?

Kaposváron tanuló érvényes diákigazolvánnyal rendelkező középfokú nevelési-oktatási intézményben nappali tagozaton tanuló diákokból szervezett 2-5 fős csapatok 1 felkészítő tanárral. A jelentkezést követően, a beküldött innovatív ötlet leírása alapján szakmai zsűri választja ki a továbbjutó csapatokat a szakmai zsűri. A csapat több iskola tanulóiból is szerveződhet. Azonban egy tanuló csak egy csapat tagja lehet!

Miért érdemes részt venni?

A versenyen a részvétel ingyenes.

A zsűri által kiválasztott 5 csapat a pályamunka elkészítéséhez anyagi támogatást vehet igénybe, a költségigény indokoltságának alátámasztásával, csapatonként max. 45.000 Ft értékben.

  • A verseny 1-3. helyezett csapata értékes jutalmat kap. 
  • A versenybe bekerült csapatot segítő 5 felkészítő tanár díjazásban részesül helyezéstől függetlenül. 
  • A csapatokat befogadó intézmények is ajándékot kapnak helyezéstől függetlenül.

Hogyan lehet jelentkezni?

A letöltött jelentkezési lap kitöltésével lehet, amely tartalmazza az innovatív ötlet ismertetését. A jelentkezési lap része a felkészítő tanár és a befogadó iskola vezetőjének nyilatkozata is.

A versenyen részt vevő tanulók és felkészítő tanárok a jelentkezéssel kinyilvánítják, hogy elfogadják a versenykiírás előírásait és a verseny lebonyolításához szükséges személyes adataiknak a szervezők általi kezelését az Adatkezelési tájékoztatóban leírtak szerint, valamint, hogy tudomásul veszik a versenybizottság szakmai döntéseit.

Az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) értelmében szülői engedély szükséges a 16 év alatti jelentkezők adatainak nyilvántartásához. Mivel 16 éves kor alatt a tanuló nem nyilatkozhat arról, hogy beleegyezik a szükséges személyes adatainak tárolásába, így a csapat jelentkezése akkor fogadható el, amennyiben a jelentkezési lap benyújtásának napján a 16. életévét nem betöltött tanuló szülői elfogadó nyilatkozata is csatolásra kerül a jelentkezési lap mellékleteként.

A jelentkezési lapot kinyomtatva, a felkészítő tanár és az iskolavezetés aláírásával ellátva lezárt borítékban az alábbi címre kell eljuttatni:

Kaposvári Városfejlesztési Nonprofit Kft.

7400 Kaposvár

Fő u. 57. 1. em. 20. ajtó

Beérkezési határidő: 2019. április 30. 12.00 óra

A borítékra a „KIV-AGY?” 2019. jeligét szükséges ráírni!

 

A versenykiírás letölthető dokumentumai:

Keresés

Eseménynaptár

Linkek