Civil Ház - Igényfelmérés

Kategória: Alapértelmezett

Kedves Partnereink!

 

Igényfelmérést végzünk a leendő Civil ház megfelelő kialakítása érdekében a kaposvári székhellyel vagy telephellyel rendelkező civil szervezetek körében.

 

A Kaposvár MJV Önkormányzata által vezetett, civil szervezetekből, vállalkozásokból és a közszféra képviselőiből álló 14 tagú konzorcium támogatást nyert Virágzó Kaposvár Helyi Közösség című projektjére.

 

A projekt keretében a megvalósítók a helyi szervezetekkel közösen kialakított, valós igényeket megfogalmazó Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiában foglaltakat valósítják meg. A Stratégia ezen a linken található.

 

A projekt egyik kulcsprojektje a Civil Ház kialakítása. A kulcsprojekt eredményeképpen a régi kórház egyik épületének újrahasznosítása történik meg: 1000 m2 épület, kulturális tér jön létre, mely hosszú távon helyet biztosít az aktív szereplőknek, befogadó, innovatív, önfenntartó működési modell kialakításával.

 

A Civil Ház célja a helyi civil közösségek „otthonteremtése” által aktivitásuk fokozása és együttműködési lehetőségeinek erősítése, az együttműködés új módszereinek elterjesztése.

 

A konstrukció kimondottan a felhagyott épület és közvetlen környezetének a helyi civil szervezetek adottságaira, szükségleteire és hiányosságaira felépítendő tartalmú újrahasznosítása, új működési (fenntartási) modell kialakításával. A projekt a közösség tagjai által megfogalmazott igényekhez illeszkedik, miszerint kulturális és közösségi tér infrastrukturális fejlesztése történik.

 

A megvalósítás várhatóan a 2018 - 2019. években zajlik, melynek eredményeként létrejön a mintegy 1000 m2-es közösségi tér.

 

 

A Civil Ház kialakításának egyik első lépése a széleskörű igényfelmérés. Ennek célja, hogy a valós helyi igényekre tudjon választ adni az épület. Vagyis minél több információval rendelkezünk a tekintetben, hogy mely szervezet, milyen tevékenységre, milyen gyakorisággal, milyen létszámmal használna közösségi teret a városban, annál könnyebben tudunk megfelelő Civil Házat kialakítani.

 

Ennek érdekében kérjük Önöket, hogy 2017. 11. 20-ig az alábbi oldalon lévő kérdésekre válaszoljanak.

Keresés

Eseménynaptár

Linkek